Jan Kubáček: Babiš ml. premiéra neohrozí. Pokud ho někdo chtěl oslabit přes rodinu, naprosto se minul účinkem

10. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Politolog Jan Kubáček (Foto: Frekvence 1)

Českou republiku v říjnu čekají volby do Poslanecké sněmovny. Je tak otázkou, kdo naši zemi povede další čtyři roky. Na aktuální situaci na předvolebním poli reagoval v rozhovoru pro Frekvenci 1 politolog Jan Kubáček.

Máme přibližně měsíc do podzimních parlamentních voleb. Předvolební průzkumy sice ukazují, že by opět vyhrálo hnutí ANO, ale podle politologa na tyto závěry je ještě času dost. Může dojít ke spoustě kauz, někdo může přepálit nějaké prohlášení, může se objevit zase nějaký vzácný nerost v podobě lithia,” popisuje Jan Kubáček a dodává, že opozice se do volební kampaně neumí pořádně opřít. “Andrej Babiš je sám sobě soupeřem, moderátorem a sám si nastavuje témata. Mám pocit, že opozice je úplně v jiném typu soutěže. V podstatě, jak kdyby s Andrejem Babišem jenom sekundovali a maximálně se občas proti němu vymezí.”

Opozice selhává a neumí si nastavit vlastní téma. “Neumí nastolit téma, kterými lidi žijí, aby se o tom debatovalo a Andrej Babiš byl na to nucen reagovat. To jsem zatím nezaznamenal,” uvedl politolog. Premiér podle něj nastoupil soutěž v judu, Petr Fiala (ODS) hraje šachy a zbývající jsou součástí nějakého vědomostního testu. Mám pocit, že se úplně míjí. I když Andreje Babiše znají osm let ve vrcholové politice, tak stále nemíří podobnými zbraněmi jeho směrem a nenastavují témata, která by fakt lidi štvala,” doplnil Kubáček.

Kauza Adrej Babiš ml. premiérovi neuškodí

Pokud si někdo podle politologa myslel, že Andrej Babiš ml. svým obviněním ohrozí kampaň premiéra, tak se spletl. Jednoznačně mu pomáhá. Pokud ho někdo chtěl oslabit touto cestou, to znamená přes rodinu, naprosto se minul účinkem a teď mu může tým Andreje Babiše poděkovat, protože já jsem přesvědčen, že mu pomáhá, protože my v České republice nemáme rádi, když se to táhne přes rodinu a když máme pocit, že je to řízené,” popsal s tím, že to zavání jako účelovka. “Někdo to velmi nešťastně pojal a je mi opravdu Andreje Babiš ml. líto, protože jeho jméno je zneužito a obávám se, že po volbách se na něj zapomene a nic dobrého to nepřinese… lidi zajímají opravdu jiná témata,” dodal Kubáček.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme