Jaroslav Faltýnek zvedl kotvy a odletěl do teplých krajin

28. října 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Jaroslav Faltýnek v odbavovací hale (Foto: Facebook Jakub Horák)

Vláda stále apeluje na obyvatele České republiky (ČR), aby seděli doma a nejlépe nikam nechodili. To ovšem neplatí na teď už bývalého místopředsedu hnutí ANO, Jaroslava Faltýnka, který den po uveřejnění skandálu v novinách odletěl do španělské Málagy. Informoval o tom deník Extra.

“Je sobota 24. října ráno a předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek odlétá po náročném týdnu na Málagu. A vy pěkně seďte doma  a nikam nevycházejte, jak vám přikázala vláda,” napsal na Facebook marketingový specialista Jakub Horák. “Verba docent, exempla trahunt (Slova učí, příklady táhnou. pozn. redakce)- cestování samozřejmě zakázáno není, jen je milé vidět, jak jde vládní politik příkladem v uskromňování se a STAY HOME (zůstat doma),” dodal. U příspěvku nechybí ani fotografie, kde Faltýnek sedí v odbavovací hale a čeká až bude moct nastoupit do letadla.

Pozoruhodné je, že epidemiologové a vládní představitelé neustále občany ČR vyzývají, aby jezdili maximálně za rodinou, do práce a pro potraviny. Za hranice je podle řady odborníků nebezpečné jezdit, ale zakázané to není. I tak se Faltýnek rozhodl  po aféře s ministrem zdravotnictvím Romanem Prymulou zvednout kotvy a vydal se do prosluněné španělské Málagy.

K odletu došlo den po provalení skandálu, kdy se s Prymulou, šéfem ostravské nemocnice Jiřím Havrlantem sešel bez roušek v uzavřené restauraci na Vyšehradě. Ta měla být podle koronavirových opatření zavřená. Nakonec Faltýnek na svou funkci místopředsedy hnutí ANO rezignoval a ministra zdravotnictví to připravilo o místo také.

Zprávy - další články

Doporučujeme