Ještě není konec? Žalobce se chystá odvolat, pro Terezu H. požaduje doživotí

22. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto Youtube / News Room

Češka Tereza H. si po 14 měsících strávených v pákistánské cele ve středu vyslechla rozsudek, podle kterého má strávit ve vězení osm let a osm měsíců. Případ ale ještě není u konce. Státní zástupce totiž zvažuje odvolání, protože se mu zdá trest pro českou občanku příliš nízký. Jako první o případu informoval server Blesk.cz.

Po vynesení rozsudku se Tereza H. zhroutila v slzách. Trest si bude muset odpykat přímo v Pákistánu, protože Česká republika nemá s touto zemí smlouvu o vydávání odsouzených. Ačkoli se obhájce proti trestu odvolal, to samé se chystá udělat i státní zástupce.

Žalobce je totiž přesvědčený, že trest pro Češku je nízký a neodpovídá prohřešku. “Chci se odvolat kvůli zvýšení trestu. Byl totiž podle mě udělen nižší trest, než by podle zákona měl,”  sdělil Aftab Ahmed spolupracovníkům internetového portálu deníku Blesk.

Chtěl bych, aby jí soud udělil maximální trest, tedy odnětí svobody na doživotí s dolní hranicí trestní sazby 25 let. Jde o závažný zločin pašování heroinu a Tereza dostala trest jako by u sebe měla pouze surové opium,” vysvětlil důvody odvolání žalobce.

Zprávy - další články

Doporučujeme