Kalousek si věří, pro TOP 09 chce 12 procent! Pomoci mu mají online volby a poukázky na kulturu

6. března 2017·Zprávy·Redakce

TOP 09 chce na podzim ve sněmovních volbách přinejmenším obhájit výsledek z roku 2013, kdy získala 12 procent hlasů. Dnes to při představení dlouhodobého programového dokumentu strany Vize 2030 v Praze řekl její předseda Miroslav Kalousek. V dlouhodobém programu TOP 09 je odpovědnost při plnění povinností v rámci NATO či EU nebo zavedení elektronických voleb.

Podle Kalouska stranu sice zasáhla loňská porážka v krajských volbách, do těch sněmovních ale půjde sebevědomě. “Volby, které budou letos na podzim, pro nás dopadnou úspěšně,” prohlásil. V aktuálních průzkumech se podpora TOP 09 pohybuje kolem 6,5 procenta.

“Pod 12 procent nejdeme. Samozřejmě víme, že si to musíme tvrdě odpracovat každodenní komunikací s veřejností a přesvědčováním o tom, že naše cesta je správná, že naše zásady jsou správné,” řekl Kalousek, který odmítl tvrzení, že TOP 09 skomírá.

Podle něj je TOP 09 jediná česká pravicová strana, která je jasně proevropská. Také podle něj jako jediná strana jednoznačně vylučuje vládní spolupráci s hnutím ANO vicepremiéra Andreje Babiše, která by podle něj znamenala podporu oligarchie.

TOP 09 dnes v Praze jako v druhém kraji představovala občanům svůj dlouhodobý strategický dokument. Na základě podobných diskusních setkání v dalších měsících by podle Kalouska měl vzniknout konkrétníprogram pro letošní volby, který bude z Vize2030 vycházet. Už dříve Kalousek řekl, že by strana měla svůj program představit v polovině roku.

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek považuje Rusko za největší hrozbu pro Českou republiku, a tak je podle něj na čase, aby naše země začala plnit závazky vůči NATO a EU. Strana chce v následujícím volebním období předložit také zákon o elektronických volbách. Řeč byla také o zavedení poukázek na kulturu pro mladé lidi.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme