Kapitán hokejové reprezentace Voráček otevřeně: Co si o nových dresech myslí?

9. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: https://www.facebook.com/narodnitym/

Nové dresy české hokejové reprezentace se při svém odhalení staly převážně terčem kritiky ze strany fanoušků. K nové podobě loga, na kterém je hlava lva s korunkou místo českého státního znaku, se hokejisté příliš nevyjadřovali, a pokud ano, tak kladně. Jakub Voráček, jenž povede národní tým na mistrovství světa na Slovenku jako kapitán, ale prolomil mlčení a řekl, co si o dresech skutečně myslí.

Tomáš Král, předseda Českého hokeje (dříve Českého svazu ledního hokeje, pozn. red.), změnu podoby dresů obhajoval s tím, že po vzoru ostatních hokejových federací je nutné mít moderní háv.

V nových dresech se česká reprezentace poprvé představila na listopadovém Karjala Cupu. Letošní mistrovství světa na Slovensku, které začíná už v pátek, tak bude pro tolik diskutované dresy velký zátěžový test.

Hokejový útočník Philadelphia Flyers Jakub Voráček, jenž povede český národní tým na šampionátu jako kapitán, pár dní před startem turnaje přiznal, že se mu nová podoba dresů nelíbí. “Bylo nám řečeno, ať se k tomu nevyjadřujeme. Možná dostanu pokárání, ale jsme v demokracii. Mně se ty dresy prostě nelíbí. Nejsem jejich fanouškem, ale když se udělá medaile, bude to tak nějak jedno,” uvedl pro deník Sport český kapitán Voráček.

Honba za medailí, kterou čeští hokejisté na šampionátu získali naposledy v roce 2012, a to konkrétně bronzovou, začne pro národní tým už v pátek večer, kdy nastoupí proti Švédsku.

Zprávy - další články

Doporučujeme