Karolína Plíšková v Pekingu vypadla, do čela žebříčku se nevrátí

5. října 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Tenistka Karolína Plíšková vypadla na turnaji v Pekingu ve 3. kole a přišla o šanci vrátit se do čela světového žebříčku.

Čtvrtá hráčka pořadí WTA prohrála s Rumunkou Soranou Cirsteaovou za necelou hodinu a půl 1:6, 5:7. Postup do čtvrtfinále naopak slaví Barbora Strýcová, která porazila Australanku Darju Gavrilovovou 6:0, 6:4. Její další soupeřkou může být Petra Kvitová, kterou čeká duel s pátou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska.

Po krachu Plíškové mohou Španělku Garbiňe Muguruzaovou na tenisovém trůnu vystřídat už jen Rumunska Simona Halepová, která v Pekingu postup do čtvrtfinále zvládla už ve středu, a Elina Svitolinová. Ukrajinskou tenistku dnes čeká duel s Ruskou Jelenou Vesninovou.

Pětadvacetiletá Plíšková vstoupila do druhého vzájemného duelu s Cirsteaovou nadějně a v úvodním gamu využila pátý brejkbol. To ale bylo v prvním setu z její strany vše. Česka tenistka kupila chyby, nedařilo se jí podání a Rumunka na kurtu dominovala. Získala dalších šest gamů v řadě a sadu ovládla za necelou půlhodinu 6:1.

Ve druhém setu se hra vyrovnala, Plíšková se opět dostala jako první do vedení a za stavu 5:2 měla při podání soupeřky tři setboly. Ani jeden ale nevyužila, promarnila i další v následující hře a Cirsteaová se dostala zpět na koně. České tenistce už nedovolila ani game a počtvrté v kariéře slavila výhru nad hráčkou Top5.

Jednatřicetiletá Strýcová sehrála proti Gavrilovové dva zcela odlišné sety. Zatímco v úvodním takřka nechybovala a za necelou půlhodinu vyprovodila o osm let mladší soupeřku s kanárem, ve druhém si situaci zkomplikovala a o výhru v něm bojovala více než hodinu.

Devětadvacátá hráčka světového žebříčku se sice rychle ujala vedení 2:0, pak ale dovolila Australance, jež je v pořadí WTA o sedm míst výš, vyrovnat. Do vedení šla Strýcová znovu v osmé hře, při svém servisu ale zápas nedokázala dopodávat a první mečbol si vypracovala až v dalším gamu při servisu soupeřky. Rodačka z Moskvy duel ukončila dvojchybou a i druhý vzájemný duel se Strýcovou prohrála.

 

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme