Kdybyste věděli, kdo je můj táta, necháte mě na pokoji, křičel mladík na strážníky

2. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

„Vybraným“ chováním oplýval teprve devatenáctiletý mladík, který rozbil lampu. Strážníky na jeho jednání upozornil kolemjdoucí svědek. Po jeho zadržení spustil dotyčný slovní smršť arogantních urážek a oháněl se postavením svého otce, který zasahující hlídku strážníků „svlíkne z uniformy!!!“. Incident skončil předvedením na Policii ČR.

V neděli kolem třetí hodiny ranní procházela skupinka osob po Havelském tržišti na Starém městě. Jednomu z nich se patrně zábava zdála nedostatečná, a proto rozbil kryt u lampy místního stánku. Toho si všiml kolemjdoucí, který událost oznámil strážníkům z Prahy 1. Ti poté zadrželi skupinu tří osob odpovídající popisu ve vedlejší Melantrichově ulici.

 

Jeden z mužů, který byl zjevně pod vlivem alkoholu a choval se nejhlasitěji, měl na kloubech ruky lehké oděrky. Při snaze zjistit jeho totožnost, začal být mladík vůči strážníkům arogantní a urážel je se slovy: „S bezcennými měšťáky se nebudu bavit a zavolám si pravou policii“, na místo svým mobilním telefonem přivolal hlídku státní policie.

Slovní napadání strážníků ani poté neustalo a neustále jim nadával a urážky doprovázel vulgárními gesty. Svůj arogantní postoj završil teprve devatenáctiletý mladík údajným vysokým postavením svého otce: „Kdybyste věděli, kdo je můj táta, tak držíte hubu a necháte mě na pokoji.“ A vzápětí dodal příslib, že je svlékne z uniformy. Melantrichově ulici.

Bohužel, jeho slovní etudy mu nic platné nebyly a byl převezen na místní oddělení Policie České republiky. Tam strážníci arogantnímu mladíkovi, kterému bylo naměřeno téměř 1,5 ‰ alkoholu, sdělili, že celá záležitost bude postoupena příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání několika přestupků proti veřejnému pořádku. Ten se posléze s poněkud zjihlejším tónem v hlase přiznal, že lampu skutečně rozbil, a že se choval neurvale proto, jelikož byl opilý a měl zlost.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme