Když už vám pandemie leze krkem: Majitelka kavárny vydala zákaz mluvit o koronaviru

22. listopadu 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Nad pultem římské kavárny Feeling visí stručný a jasný nápis "zákaz mluvit o koronaviru" a majitelka podniku dodržování nového pravidla od zákazníků striktně vyžaduje. U kávy se mají návštěvníci vyhnout všem tématům, která souvisejí s pandemií, a věnovat se raději hovorům o počasí nebo bulvárním novinkám, aby si alespoň na chvilku od všudypřítomného koronaviru oddechli oni i personál, napsala agentura ANSA.

“Musíme se před virem chránit, ale je nutné se znovu vrátit k normálnímu životu. Proto zákazníky žádáme, aby na tu epidemii tolik nemysleli,” popisuje důvody netradičního opatření Cristina Mattioliová, majitelka kavárny v římské čtvrti Ponte Galeria. “Přinejmenším tehdy, když si člověk zaskočí na kávu, by měl na pár minut zapomenout na všechny starosti,”dodává.

Reakce zákazníků jsou veskrze pozitivní a zákaz řečí o epidemiologických křivkách, vládních opatřeních a statistikách nakažených prý všichni bez reptání dodržují. S humorem berou i návody na jiná konverzační témata, které vidí na stěnách: doporučuje se mluvit o počasí, celebritách, sportovních výsledcích, zprávách ze světa či o historii.

“Nejde o to, že bychom popírali vážnost situace, jen chceme mít místo, kde si lze na chvíli vydechnout,” tvrdí majitelka.

Zprávy - další články

Doporučujeme