Ke školce v Novém Hrozenkově se zatoulal medvěd! Místní mají strach

15. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook

Obyvatele Nového Hrozenkova v Beskydech sužují obavy o jejich nejmenší. V oblasti totiž medvědi žijí již zhruba čtyři roky, nyní se však jeden zatoulal až mezi budovy k mateřské škole. A přesto, že medvěd je plaché zvíře, právě děti mohou reagovat jekotem nebo prudkými pohyby, což si může zvíře vyložit po svém. 

Místní orgány již důrazně varují všechny obyvatele. “Ve čtvrtek 13.9.2018 byl v odpoledních hodinách v okolí MŠ Vranča spatřen medvěd. Upozorňujeme občany, aby se z bezpečnostních důvodů vyhýbali lesům a děti doprovázeli do školy,” píše se na oficiálních stránkách městyse.

“U školky je i hotel, pohybuje se tam hodně lidí. Překvapilo nás to. Prý ho přilákalo ovoce, které zraje na stromech. Nemělo by se jednat o mládě, je to drobnější medvěd,” uvedla starostka pro Blesk.cz.

Podle odborníků je při setkání s medvědem důležité zachovat klid. Nejlepší je pomalu couvat směrem pryč po stejné cestě, odkud jste přišli. Medvěda dobře sledujte, ale nedívejte se mu do očí. Pokud s sebou máte jídlo, pomalu tašku s ním odložte na zem a nechce ji být. Vyvarujte se prudkých pohybů.

Medvěd před chvílí u zastávky ve vranča pod Permoníkem

Zveřejnil(a) Eva Filipová dne Čtvrtek 13. září 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme