Konec! Jarolím byl odvolán z pozice trenéra fotbalové reprezentace

11. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Trenér Karel Jarolím končí v roli trenéra fotbalové reprezentace. Česká fotbalová reprezentace jeho odvolání oficiálně potvrdila na svém twitteru.

Možnost svého konce po dvou letech ve funkci připustil i sám Jarolím po pondělní porážce 1:5 v přípravném utkání s Ruskem. “Výsledek změnám nahrává, ale teď se k tomu nebudu vyjadřovat. Nebudu to řešit na tiskovce. Dozvíte se to v nejbližších hodinách,” řekl trenér krátce po utkání.

Situace je už opravdu neudržitelná a musela se okamžitě řešit. Jsem rád, že jsme se s Karlem Jarolímem konstruktivně domluvili, není na co čekat, tým potřebuje nový impulz,” uvedl v prohlášení předseda FAČR Martin Malík. Doplnil, že k dohodě došlo už v letadle cestou z Ruska.

Po posledním zápase s Ruskem jsem dospěl k názoru, že tým bude potřebovat nový impulz. Během noci jsme se s vedením FAČR dohodli na ukončení mého angažmá. Svému nástupci, ať už jím bude kdokoliv, přeji hodně štěstí,” prohlásil Jarolím.

Dvaašedesátiletý Jarolím převzal národní tým v srpnu 2016 po Pavlu Vrbovi, asociace ho tehdy pracně uvolňovala z klubového angažmá v Mladé Boleslavi. Reprezentace pod jeho vedením vyhrála deset z 22 zápasů, čtyřikrát remizovala a osmkrát prohrála. Připsala si i nejhorší prohry ve své historii 0:4 s Austrálií a 1:5 s Ruskem.

Vedení asociace už Jarolímovo odvolání řešilo po neúspěšné kvalifikaci o mistrovství světa, tehdy mu mimo jiné dalo ultimátum v podobě úspěchu v Lize národů. Do ní český tým minulý týden vstoupil domácí porážkou 1:2 s Ukrajinou.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme