Koukalová se zastala českých biatlonistů! Nikdo nevidí to brutální úsilí, uvedla

18. března 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Gabriela Koukalová. (Foto: ČTK)

Z letošního mistrovství světa v biatlonu se čeští reprezentanti vrátili bez medaile. Olympijská medailistka Gabriela Koukalová se svých někdejších kolegů na své facebookové stránce zastala. Na sociální síti si nebral servítky i reprezentant Tomáš Krupčík, kterému se nelíbí, že se biatlon začal brát v Česku smrtelně vážně.

Sport je vrtkavá věc a biatlon tuplem. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká. Stejně, jako je velmi tenká hranice mezi uznáním a zatracením,” uvedla na facebooku mistryně světa z roku 2017 z rakouského Hochfilzenu, kde ovládla sprint.

Letošní mistrovství světa v biatlonu se našim biatlonistům nevydařilo tak, jak by si fanoušci, ale především závodníci sami představovali. Nikdo ale nevidí to brutální úsilí, které tomu všichni včetně realizačního týmu věnovali,” upozorňuje Koukalová s tím, že jde pouze o sport.

Sport je vrtkavá věc a biatlon tuplem. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká?. Stejně, jako je velmi tenká…

Zveřejnil(a) Gabriela Koukalova dne Pondělí 18. března 2019

Je krásné, když slaví fanoušci společně se sportovci úspěchy. Je ale důležité přijmout společně i neúspěchy. To je sport a my všichni jsme prostě lidi a ne stroje,” vysvětluje.

Nepřímo tak podpořila svého někdejšího kolegu z reprezentačního týmu Tomáše Krupčíka, jenž patřil na letošním mistrovství světa k české špičce. Jednatřicetiletý zkušený biatlonista, jenž svým výkonem během závodu mužské štafety pomohl týmu na senzační celkové čtvrté místo, se totiž během šampionátu neudržel a na svém twitterovém účtu napsal všechno, co si o některých fanoušcích a situaci ve společnosti myslí.

Biatlon se v Čechách začal brát smrtelně vážně. Za úspěchy se začaly považovat už jen medaile. Nikdo se vás nezeptá, co se vám povedlo. Všichni ukazují jen na to, co se nepovedlo a všichni mají jasno, kde jsou chyby. To přesně odráží aktuální situaci v celý český společnosti. Fuj,” myslí si Krupčík.

Zprávy - další články

Doporučujeme