Krejčíř si znovu stěžuje na podmínky ve vězení. Kvůli bolavým zádům potřebuje pěnovou matraci

12. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Český gangster Radovan Krejčíř vězněný v Jihoafrické republice potřebuje svou pěnovou matraci. Upozornila na to podle jihoafrického serveru IOL mluvčí rodiny Marlene Krejčířová, což je snacha uprchlého Čecha. Krejčířová si tak podle serveru znovu stěžuje na podmínky ve věznici s nejvyšší ostrahou Leeuwkop s poukazem na problémy se zády, které tchána údajně trápí.

Krejčířova rodina se podle IOL domnívá, že s odsouzeným je zacházeno nehumánně v johannesburské věznici, kde si odpykává 35letý trest za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami.

Jeho práva jsou pošlapávána nesčetnými způsoby,” uvedla Krejčířová. Padesátiletému Krejčířovi se údajně nedostává dostatečné zdravotní péče a nemůže komunikovat se svými právníky a rodinou.

Mluvčí věznice Singabakho Nxumalo obvinění odmítá. Ujistil, že správa věznic bude nadále poskytovat stejné humánní podmínky věznění všem pachatelům, včetně Radovana Krejčíře, aniž by jim byla omezována lidská práva nebo bezpečnost.

Krejčíř uprchl z České republiky v roce 2005. V JAR žije od roku 2007 a od listopadu 2013 je za mřížemi. V zemi čelí řadě obvinění. K verdiktu zatím dospěl pouze jeden případ.

Pražský vrchní soud loni v březnu Krejčířovi pravomocně potvrdil souhrnný trest 15 let vězení za pokus o vytunelování státního podniku Čepro a za řadu dalších činů. Česká republika usiluje o Krejčířovo vydání z JAR od roku 2007.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme