KRIMI: Policie dopadla “Fantoma nemocnic”. Během let vykrádal sesterny a kanceláře

26. února 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Policie už má pachatele, který opakovaně vykradl sesterny a kanceláře nemocnic v hlavním městě. K pražským kriminalistům se na základě předvolání dostavil muž, který se k činům doznal.

Kriminalisté mají zdokumentováno sedm krádeží, kterých se měl muž dopustit. Poslední případ je z konce loňského října, zatímco nejstarší pochází už z roku 2008. Nelze přitom vyloučit, že podezřelý má na svědomí více případů, které se mohly stát i mimo Prahu.

Muž využíval ke krádežím chvil, kdy nemocniční personál pečoval o pacienty. Z kanceláří a pokojů zdravotníků pak odcizil všechny hodnotné osobní věci. V jednom případě ho dokonce sestřičky přistihly právě v okamžiku, kdy i s jejich osobními věcmi vycházel ze sesterny. Než se však stihly vzpamatovat, podezřelý z nemocnice utekl.

Pátrání po identitě pravděpodobného pachatele bylo dlouho bezvýsledné. Policie proto v lednu na svůj web umístila několik fotografií z bezpečnostních kamer a doufala, že někdo neznámého muže pozná. Kriminalisté poté získali několik poznatků, které je posléze dovedly k podezřelému muži.

Změny zdravotní péče: Nemocnice už vás nebudou moci odmítat kvůli pojišťovně!

VIDEO: Snídani jsme dovezli doktorovi na ARO! Podívejte se

Zprávy - další články

Doporučujeme