Kuriózní loupež! Muž v Ostravě ukradl z auta 125 kg klobásek a sádlo, ve vězení může strávit až 8 let

16. února 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová·ČTK

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Sedmadvacetiletý muž se podle ostravské policie vloupal do několika zaparkovaných aut a dalších objektů. Ukradl například 125 kilogramů klobásek a větší množství sádla. Celkem má podle policie na svědomí 14 vloupání se škodou okolo 300.000 korun. ČTK to v úterý řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Muž se podle policistů ke všemu přiznal. Postupně se kromě aut vloupal do skladu firmy, sklepů, či garáže. Například při vloupání do garáže v Ostravě si nejprve vytvořil ve zdi otvor. Tím se dostal dovnitř, kde ukradl vrtačku. “Na svědomí má mít také vloupání do několika vozidel. Z těch bral vše, co tam našel, například přenosný reproduktor, notebook či skládací hliníkový žebřík,” řekla mluvčí.

Klobásky, sádlo a další uzeniny

Dodala, že před Vánocemi ho potkalo v jednom z aut překvapení v podobě klobásek a jiných uzenin. “Ukradl celkem 125 kilogramů klobásek, 50 kusů balení sádla a jiných uzenin,” uvedla Michalíková.

Kriminalisté muže obvinili z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. S ohledem na to, že se zločinů dopustil za nouzového stavu, může ve vězení strávit až osm let.

Zprávy - další články

Doporučujeme