Kvůli situaci ve světě si užíváme letos české kempy. A počasí nám nevadí!

8. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Navzdory chladnějšímu počasí je letos v létě zatím turistů v kempech stejně, nebo i více než loni. Provozovatelé kempů to přičítají situaci ve světě, kdy lidé kvůli hrozbě terorismu volí raději dovolené v Česku.

Z turistických cílů mají tradičně vysokou návštěvnost zoologické zahrady. Provozovatelé koupališť si ale stěžují na malý počet slunných dnů.

Třeba ve středních Čechách v Caravan campu Valek u Chrustenic na Berounsku je zatím více návštěvníků než loni. “Pevná lůžka jsou rezervována skoro do konce srpna,” řekla ČTK Radka Kapounová z autokempu. Podle majitelů kempů sice kvůli počasí méně lidí stanuje, ale chatky jsou vytížené. 

I na jihu Čech zažily kempy v první prázdninový měsíc podobný nápor turistů jako loni. Vysoký zájem je o památky nebo například o lipenskou Stezku v korunách stromů. O polovinu menší je ale po loňských rekordech letošní návštěvnost na koupalištích.

Také v západních Čechách trpí návštěvnost koupališť, ale zastřešená lákadla včetně bazénů zažívají boom. Do zábavního vědeckého centra Techmania v Plzni v červenci dorazilo rekordních 26.939 návštěvníků, nejvíce od listopadu 2014.

V Karlovarském kraji si také stěžují koupaliště na déšť, vodáci si ho ale kvůli zlepšení podmínek na řekách pochvalují. 

Ubytovatelé a provozovatelé turistických atrakcí v hradeckém kraji měli v červenci návštěvnost vyšší až o deset procent. Zájem turistů se meziročně zvýšil v horských střediscích, jako je Černá hora – Pec pod Sněžkou nebo Špindlerův Mlýn, či v zoo ve Dvoře Králové nad Labem, která je nejnavštěvovanějším turistickým cílem v kraji.

Provozovatelé koupališť v Moravskoslezském kraji označují letošní sezonu za jednu z nejhorších za poslední roky. Oproti loňsku je počet návštěvníků asi poloviční. V kempech je situace lepší, byť loňskou sezonu nepřevyšuje návštěvnost ani tam.

Také ve Zlínském kraji letos lidí na koupalištích výrazně ubylo, ale hotely, penziony a kempy jsou většinou slušně obsazené. Naplněny jsou i hausbóty na Baťově kanále a zlínské zoo za prvních sedm měsíců roku meziročně stoupla návštěvnost na více než 400.000.

Vysokou návštěvnost má i zoo v Jihlavě, nejoblíbenější výletní cíl na Vysočině. Spokojeno s prázdninovou návštěvností je i vedení zoo na Svatém Kopečku u Olomouce.

V obou krajích se ale jako i jinde v Česku propadl zájem o koupání.

(zdroj: ČTK)

PORADNA FREKVENCE 1: Před cestou na dovolenou si zkontrolujte auto!

GALERIE: 10 zvláštních jídel, které musíte na cestách ochutnat!

Zprávy - další články

Doporučujeme