Lékařka zavolala na opilce policii. Sama nadýchala 3 promile

19. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Kuriózní případ řeší nyní Policie ČR. Lékařka v Praze 5 zavolala policii na muže v čekárně u její ordinace, jenž byl dle jejího názoru v podnapilém stavu. Policisté dechovou zkouškou domněnku lékařky potvrdili, když muži naměřili 3,3 promile. Nezdál se jim však ani stav samotné lékařky, která měla problém se vyjádřit, proto provedli dechovou zkoušku i u ní a naměřili 3,17 promile. ČTK o tom informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Celé události předcházelo oznámení doktorky na tísňovou linku. Lékařka uvedla, že před její ordinací v čekárně polikliniky je muž, který je podle jejího názoru notně podroušený, a navíc ji chvíli před tím údajně i obtěžoval, uvedl mluvčí.

Policisté poté v čekárně skutečně našli “notně alkoholem zmoženého muže”, což potvrdila i orientační dechová zkouška. “Jelikož se ale muž v danou chvíli nedopouštěl jakéhokoli protiprávního jednání, předali ho policisté do péče zdravotnické záchranné službě,” popsal Hulan. Zároveň policistům neunikla skutečnost, že sama lékařka “unaveně” artikuluje. Požití alkoholu pak u ní potvrdila dechová zkouška.

Lékařka je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ženě tak hrozí trest odnětí svobody jeden rok. “Pokud se ale prošetřováním zjistí, že v tomto stavu i ordinovala, tedy že vykonávala zaměstnání, může jí hrozit až tříletý pobyt za mřížemi,” doplnil mluvčí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme