Léto je definitivně pryč. Příští týden by už mělo sněžit

8. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

O víkendu bude malá oblačnost a nejvyšší teplota kolem 15 °C. Ráno budou přízemní mrazíky, takže nějaké čundrování a kempování už bude jen pro ty otužilejší z nás. Podle meteoroložky Dagmar Honsové můžeme i příští týden očekávat pokles teplot a na vrcholech hor by mělo sněžit. Je tedy čas se začít balit do huňatých svetrů a na dýňové latte.

Páteční odpolední maxima vystoupí ještě na 12 – 16 °C a oblačnosti bude oproti ránu a dopoledních hodin ubývat. Ráno se mohou ještě objevit přeháňky a teplota bude kolem 7 °C, při polojasné obloze jen kolem 3 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno. Po ránu se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost a četné přízemní mrazíky. Teploty budou klesat ke 3 až -1 °C. Přes den se dostanou na 11 až 15 °C,” konstatovala Dagmar Honsová.

Neděle bude sice jasná až polojasná, zato nás nemine další chladné ráno s nejnižšími teplotami 2 až -2 °C. Přes den očekávejme přeháňky a nejvyšší teploty do 14 °C.

Začátek týdne by měl být ve stejném duchu jako celý víkend a od úterý můžeme čekat další ochlazení, které bude postupně nabývat na intenzitě. Na horách se dá očekávat smíšené nebo sněhové přeháňky.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme