Léto je tady! Dnes nás čeká nejteplejší den roku

5. května 2015·Zprávy·Redakce

A je to tady! Dnes nás čeká zatím nejteplejší den letošního roku, odpoledne naměříme na jihu Moravy i Čech ve stínu až třicet stupňů!  Na koupání to ale ještě není, varují meteorologové.

Do práce v kšiltovce a slunečních brýlích

Dnes si do kabelky, aktovky nebo batohu přibalte sluneční brýle a opalovací krémy, budete je potřebovat. Čekají nás tropy. Má slova potvrzuje i Dagmar Honsová z Meteopressu. “Během úterka bude počasí u nás ovlivňovat teplé jižní proudění. To na většinu území České republiky přinese až 28 stupňů Celsia, v jižní části republiky nejsou vyloučeny ani tropické teploty – můžou se vyšplhat až na 30 stupňů Celsia.

Plavky ale ještě nechte ve skříni

Teplé letní počasí ale nevydrží dlouho, jen pár hodin. Zítra ráno se zase ochladí a to až o 12 stupňů Celsia. Ve čtvrtek a v pátek ráno pak bude jen pět stupňů Celsia.

Nenechte se  proto dnešním letním počasím zmást.  I když budou teploty jako ve Středozemí, na koupání to ještě nebude. ” Pokud vyrazíte na koupaliště, tak teplota na těch přírodních se pohybuje jen kolem 14 stupňů, takže hrozí i nachlazení” dodala Dagmar Honsová.

Na Slunce před polednem a po 15. hodině

Slunit se ale můžete, i když taky s mírou.  Vyhněte se Slunci v době od 11 do 15 hodin, a pokud ven musíte, namažte se opalovacím krémem, nezapomeňte ani na dostatek vody k pití a zvolte mírnější zátěž.

Zprávy - další články

Doporučujeme