Léto s Frekvencí 1: Kam na výlet, když venku prší? Máme něco pro každého

24. července 2017·Zprávy·Redakce

Kam vyrazit na vodu?Tipy na výlet a nezkazí se počasí? Vítejte u letního speciálu Frekvence 1, kde vám řekneme to důležité, co byste do letních dnů měli vědět.

Počasí

V pondělí bude přes naše území od jihu postupovat frontální vlna. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 20 až 24 °C. Přes den oblačno až zataženo, na severozápadě ráno a dopoledne i polojasno. Zpočátku místy, postupně na většině území déšť, místy i vydatný. Ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C.

Splavnost řek

Vodáci mají sezónu v plném proudu. Sjízdné jsou všechny řeky kromě Lužnice u Bechyně.

Čistota vody

V části přírodních koupališť v Česku se kvůli zdraví nebezpečným sinicím už není možné koupat. Sinice jsou bakterie vytvářející škodlivé látky, ve vodě se jim daří zvláště za veder. Tropické teploty v posledních dnech tak pravděpodobně přispěly ke znečištění vody. V pátek a o víkendu přijdou bouřky a přeháňky, ale teploty budou stále místy stoupat nad 30 stupňů Celsia. Kvalitu vody můžete sledovat třeba zde.

Tipy Frekvence 1 na výlety, když venku prší

Udělejte si výlet do Tábora. Benešova vila, třeba do Muzea Lega. Je v něm mimo jiné skutečná kopie Benešovy vily postavené z Lego kostiček v měřítku 1:42.

Dnes je “Den otevřených dveří” jazykové školy pro děti Kids&Us v Nových Butovicích.

Brněnský legendární swingový zpěvák a hráč na banjo Karel Stryk vystoupí od 19:30 v zahradě vily Tugendhat.

Ve Velkém světě techniky v Ostravě čeká malé i velké návštěvníky plno zábavy a objevování až do 31. července.

Zprávy - další články

Doporučujeme