Lyžařka pod lavinou zažila klinickou smrt: Co viděla »na druhé straně«?

27. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Henry’s Avalanche Talk

Když si mladá Angličanka Rhianna Shaw v únoru 2012 vyrazila s několika přáteli zalyžovat do Rakouska, vůbec netušila, že se tam takříkajíc podruhé narodí. Přesně to se ale stalo, když Rhiannu v resortu St. Anton zavalila lavina. Mladá žena ztratila vědomí a na několik minut prožila klinickou smrt. Později se otevřeně rozhovořila o tom, jaké to bylo. 

Rhianna (dnes 29) byla na sjezdovce společně se šesticí svých přátel. Když ji zavalil sníh, snažila se proto křičet, přes neprostupnou vrstvu ji ale nikdo neslyšel. Dívka se nemohla ani pohnout. “Je to jako beton,” vzpomínala později do médií. Slyšela, že jí zvoní telefon, nemohla ho ale zvednout. Asi po pěti minutách ztratila vědomí.

Rhiannini přátelé mladé ženě nakonec zachránili život. Píchali lyžemi, hůlkami a rukama náhodně do sněhu, až konečně narazili na její nohu. Když ji však vyhrabali, nedýchala a neměla žádný puls. Okamžitě proto začali s resuscitací a naštěstí se jim povedlo přivést svou kamarádku zpět k životu.

A co viděla mladá dívka »na druhé straně«? Bylo to prý jako procházka v kouzelném lese. “Všechno bylo tak klidné. Bylo to jako velmi živý sen,” pověděla The Mirror. “Vyšla jsem na cestičku v tom poklidném lese. Byly tam vysoké jehličnany na každé straně. Viděla jsem to před sebou jako za bílého dne. Bylo to podivně uklidňující, vypadalo to, že tam je nějaký sníh, ale ne jako ten, který známe,” uvedla mladá žena.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme