Mamince v benešovské porodnici přinesli mrtvé dítě, rodiče soudní boj vzdávají

27. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

V loňském roce si musela nejmenovaná maminka prožít nejhorší noční můru všech rodičů. Když jí ke kojení přinesla sestra jejího 19 hodin starého synka, dítě bylo po smrti. Podle nemocnice nikdo nepochybil, rodiče i jejich právník to vidí jinak. Vleklý boj a soudní spory však raději vzdávají. 

K porodu došlo o měsíc dříve, když si maminka stěžovala na bolest ledvin. Zdravotníci ho tehdy raději uměle vyvolali. Chlapeček se přidusil pupeční šňůrou, jinak se ale zdál být v pořádku. Sestry ho odnesly na speciální lůžko na prohřátí a mamince ho nosily na kojení.

Když jí ho však přinesla sestřička po 19 hodinách, co byl na světě, přišel šok. Podle matky mělo dítě modrý obličej a nedýchalo. I když ho zdravotnice ihned odnesla za lékařem, již se ho nepodařilo oživit. “Alarm na výhřevném lůžku, který je normálně slyšet přes dvoje dveře, tentokrát nespustil. Nevím, nechápu,” uvedla podle deníku Blesk jedna ze zdravotnic později na policii.

Rodiče zesnulého chlapečka celou věc pečlivě zvažovali. Po poradě s advokátem se však rozhodli soudní spory ukončit. “Říkal, že je tam sice hodně věcí špatně vyšetřených, ale pokud podáme stížnost, že to bude běh na dlouhou trať. Potáhne se to roky a jen nás to bude stát spoustu nervů a peněz za posudky,” citoval Blesk tatínka dítěte.

“Vzdáváme to, už chceme mít klid,”svěřil se zoufalý muž. Rodiče prý v současnosti čekají dalšího potomka, tentokrát si však raději zvolili služby jiné nemocnice.

Zprávy - další články

Doporučujeme