Maminka apeluje na rodiče: Varujte včas své děti před úchyly s lízátky

15. června 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Žena z Austrálie se rozhodla varovat rodiče ze svého sousedství. Na sociálních sítích zveřejnila zprávu, kde popisuje pokus o únos jejího syna. Příspěvek se během pár minut stál virálním. Informoval o tom server Mirror.

Matka se stala virální potom, co zveřejnila na sociální síti varování o muži, který se pokusil nalákat jejího syna s kamarádem do svého auta. K incidentu mělo dojít přímo za bílého dne. Chce tak před ním varovat všechny rodiče.

“Ahoj všichni, chtěla jsem jen upozornit na incident v Manly Vale. Včera mého syna a jeho kamaráda oslovil starší muž v bílém autě, který jim nabídl lízátka, aby je zkusil nalákat dovnitř,” popsala vyděšená maminka na internetu. “Naštěstí chlapci utekli domů, ale myslela jsem, že by mohlo být dobré připomenout všem, aby si o takovém nebezpečí s dětmi povídali,” dodala.

“Naštěstí naši chlapci věděli rychle, jak reagovat a všechno nám řekli,” uvedla matka a celou situaci označila za nechutnou. “Je mi z toho smutno, když vím, že jsou mezi námi takoví muži, ale je to realita,” doplnila. Později se ukázalo, že se v ten den nejednalo o jediný incident, kdy děti někdo oslovil.

V minulosti jedna rodina ze Spojených států sdílela chytrý trik, který jejich 11 letou dceru zachránil před únosem. Holčička byla se svou kamarádkou v parku, když k ní přijel neznámý muž v bílém SUV. Tvrdil, že její bratři měli vážnou autonehodu a rodiče ho pro ni poslali. Dívka nevěděla, jestli říká pravdu a zeptala se muže, jestli zná “heslo“.

To si předem dohodla s rodiči pro případ, že by ji měl někdo cizí vyzvednout. Muž slovo neznal a následně odjel pryč. Policie později uvedla, že bylo dobře, že si rodiče s dítětem otevřeně promluvili a stanovili si společné heslo. Mělo by to být inspirací pro ostatní.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme