Matka vzala Kubíka (†18 měsíců) kvůli zácpě k lékaři, dostal 6 klystýrů a zemřel

19. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook

Dagmar K. by zřejmě nikdy nenapadlo, že něco zdánlivě tak banálního jako zácpa nakonec bude mít tak fatální následky. Když se její ani ne dvouletý syn Jakub P. nemohl osmí dní vykakat, jako asi každý rodič vzala své dítě do nemocnice. Tam se však podle jejích slov setkala s šokujícím přístupem a chlapeček nakonec zemřel. Podle úřadů však nemocnice nepochybila. 

Problémy s vyprazdňováním začal mít chlapeček z Hrušína na Slovensku loni v listopadu. Jeho matka ho proto odvezla k místní pediatričce Evě Zembjakové. “Dala mu duphalac, sabsimplex a biogayu, přičemž mi řekla, že pokud Kubíček nebude kakat déle než šest dní, mám k ní přijít,” popsala matka chlapce Dagmar K. slovenskému serveru Sme.sk.

Problémy bohužel přetrvaly celých osm dní, a tak se Dagmar s lékařkou domluvila, že bude nejlepší chlapce odvézt do nemocnice v Dolním Kubíně. Podle názoru matky tam však personál chlapce dlouho přehlížel a nakonec mu naordinovali hned šest klystýrů.

Po kontroverzní léčbě chlapec zemřel. “Podlomila se mi kolena. Zatmělo se mi před očima a jen jsem plakala,” popsala otřesená žena. “Personál se o něj vůbec nestaral. Místo toho mi nadávali, že jsem nezodpovědná matka. Syna mi otrávili a zemřel mi v náručí. Zvracel krev a stolici, to ale nikoho nezajímalo,” popsala matka chvíle hrůzy pro slovenský Cas.sk.

“Nemocnice již obdržela výsledky, že oni nepochybili. Mně ale nepřijde normální, aby dali ani ne dvouletému dítěti šest klystýrů. To by zabilo i dospělého!” stěžovala si Dagmar.Uvedla rovněž, že již proti závěru úřadů podala stížnost.

Nemocnice však trvá na své nevinně. Zařízení prý splnilo veškeré své zákonné povinnosti. “To, co říká v médiích, se nezakládá na pravdě a pouze tím uvádí veřejnost v omyl,” uvedl na adresu pozůstalé matky právní zástupce nemocnice Michal Mlškovič.

Zprávy - další články

Doporučujeme