ME: Zklamání a slzy. Čeští fotbalisté poznali, že jim chybí větší individuální kvality

22. června 2016·Zprávy·Redakce

Někteří z českých fotbalistů opouštěli včerejší zápas s Tureckem se slzami v očích. Postup do osmifinále mistrovství Evropy měli ve svých rukách, jenže poznali, že kvalita evropského fotbalu je trochu jinde.

“Když se podíváte na nás a soupeře, tak oni mají hráče z Realu Madrid, Barcelony… My takovou individuální kvalitu nemáme, takže pro úspěch to musíme urvat týmovostí a trochou štěstí,” řekl po zápase obránce Tomáš Sivok. “Taky bych chtěl hrát v Manchesteru United, ale asi na to nemám. Nemáme špatné hráče, ale chybí nám ti rozdíloví, kteří by tomu dali nadstavbu,” dodal.

“Přál bych si, aby to bylo jako v roce 2004, kdy na naší soupisce byli hráči z AC Milán, Juventusu…” připomněl Sivok mistrovství Evropy, kde hrál tým kolem Pavla Nedvěda, Milana Baroše nebo Jana Kollera. “Chce to, aby se dostalo pár dalších kluků do zahraničí, aby nás bylo venku co nejvíc. Abychom byli navyklí na tempo, což se potom projeví v zápasech nároďáku,” přidal se Vladimír Darida, jenž hraje v Německu za Herthu Berlín.

Jedním z mála, kdo hraje léta ve světovém velkoklubu je Petr Čech. “Byli jsme v ideální pozici, ale bohužel jsme to nezvládli. V poločase jsme si řekli, že když vyrovnáme, Turci to budou muset otevřít a z brejku rozhodneme. Jenže nám se nepovedlo ani srovnat a oni naopak přidali druhý gól. Závěr už byl z naší strany spíš křeč, a kdybychom hráli další čtyři hodiny, tak bychom asi gól nedali,” okomentoval zápas brankář londýnského Arsenalu.

“My máme naši hru postavenou na bojovnosti a třeba proti Chorvatsku nám to vyšlo, ale asi nikdy nebudeme sázet na individuality. Týmy jako Francie a další hrají úplně jiný fotbal,” uznal obránce Pavel Kadeřábek. “Otevřelo nám to oči, protože třeba tempo hry je jiné než v soutěžích, kde hrají naši hráči,” zakončil hodnocení i trenér Pavel Vrba. 

Po fotbalovém krachu: Plašil a Lafata opouští reprezentaci, Rosický a Čech se rozmyslí!

FOTBAL: Turci nás znovu na ME zařízli, reprezentace na turnaji končí!

Tabulky a výsledky fotbalového mistrovství Evropy

Zprávy - další články

Doporučujeme