Mejdan na střeše arcibiskupství: Byla to naše soukromá akce, brání se Bergman

29. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Arcibiskupský palác v Praze. (Foto: ČTK)

Přesto, že je pořádání akcí stále kvůli epidemii zakázané. Na střeše pražského arcibiskupství se konal v úterý večer večírek. Bylo na něm nejméně dvanáct lidí. Mezi účastníky byl například pražský převozník Zdeněk Bergman, sekretář a pravá ruka kardinála Duky Vojtěch Mátl. Informoval o tom deník Blesk.

Byla to naše soukromá akce,bránil se převozník Bergman, který vlastní společnost Pražské Benátky převážející turisty po Vltavě pro deník Blesk. Nechtěl říct, proč k setkání došlo. “To vám nedokážu říci… bylo to krátké přátelské setkání,” dodal. Přitom pořádat akce se stále nesmí a lidé se mohou scházet také jen ve dvou.

Přesto “večírek” trval podle fotografií Blesku nejméně od půl šesté asi do jedné ráno. Mezi dvanácti hosty byl i Vojtěch Mátl, sekretář a pravá ruka kardinála Dominika Duky. Arcibiskupství se odmítlo k situaci vyjádřit.

Podle Blesku je možné, že si hosté na střeše připíjeli na zdraví kardinála Duky. Ten totiž v pondělí 26. dubna oslavil 78. narozeniny. Kardinála ale fotografové deníku nezachytili. Následně jeho účast odmítl i Bergman. Když jsem tam byl já, tak tam nebyl, doplnil pro server.

Zprávy - další články

Doporučujeme