Melania Trumpová vyrazila na první cestu bez manžela, navštíví čtyři africké země

2. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

shutterstock

První dáma Spojených států Melania Trumpová vyrazila na pětidenní cestu po Africe. Během své první velké zahraniční cesty bez doprovodu manžela navštíví Ghanu, Malawi, Keňu a Egypt, informovala dnes agentura Reuters. Soustředit se bude na téma dětí.

Podle mluvčí Melanie Trumpové se návštěva ponese v “diplomatickém a humanitárním” duchu. “Ať už je to vzdělání, závislost na drogách, hlad, bezpečnost na internetu, zastrašování, chudoba nebo nemoci, příliš často jsou to děti, které jsou na světě prvními oběťmi,” uvedla před časem mluvčí Stephanie Grishamová k cestě první dámy.

Trumpová dosud jako první dáma USA podnikla samostatně pouze jednu zahraniční cestu. Loni v září navštívila na jeden den Toronto, kde se připojila k britskému princi Harrymu, který zde pořádal charitativní soutěž Invictus Games invalidních válečných veteránů.

Bývalé první dámy USA Hillary Clintonová, Laura Bushová a Michelle Obamová rovněž v době, kdy byli jejich manželé prezidenty, podnikly cesty do Afriky bez jejich doprovodu, připomněla agentura AP.

Samotný prezident Trump Afriku od loňského nástupu do funkce ještě nenavštívil. Na lednové schůzce se senátory v Bílém domě ale podle uniklých informací prohlásil, že neví, proč do Ameriky mohou přicházet lidé z kdejaké díry v Africe či Karibiku. Použil k tomu vulgarismus “shithole country”. Následně nicméně použití tohoto vulgarismu popřel. Jeho výrok vyvolal v Africe pobouření.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme