Milan Hnilička: Národní sportovní agentura se v čele se mnou za sport opravdu pere. Konečně má sport svoji instituci

9. února 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová·Romana Navarová

Milan Hnilička (Foto: Frekvence 1)

Prý utekl před novináři - i to psala některá česká média po kauze teplické oslavy. Pozvání press klubu ale přijal. Bývalý poslanec a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička exkluzivně pro rádio Frekvence 1 okomentoval události posledních dní.

Prý utekl před novináři – i to psala některá česká média po kauze teplické oslavy. Pozvání press klubu ale přijal. Bývalý poslanec (nestraník za ANO) a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička exkluzivně pro rádio Frekvence 1 okomentoval události posledních dní.

Poté, co byl poslanec a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička přistižen na večírku v teplickém hotelu, vystoupil na půdě Poslanecké sněmovny a svého mandátu se vzdal. Ve vedení NSA nadále zůstává.

“Musím říct, že jsem se rozhodně neúčastnil žádného mejdanu. Byl jsem poblahopřát letitému známému k jeho jubileu, a to jsem samozřejmě neměl. Bohužel jsem si to neuvědomil předem. To je chyba, kvůli které tady dnes sedíme,” uvedl Hnilička v pořadu Press klub s Romanou Navarovou.

Plně si uvědomuji, co jsem provedl

“Sám jsem si potvrdil, že jsem člověk. Člověk, který chybuje. Je pro mě důležité a vždycky bylo, a myslím si, že tak by to měl mít nastavené každý, že na každou chybu je potřeba reagovat, vzít z ní osobní zodpovědnost a hlavně se z té chyby poučit. Je důležité se poučit, reagovat správným směrem a jít dál. To je něco, co mě naučil sport,” nechal se slyšet.

Svou chybu prý vnímá velmi intenzivně. “Já si plně uvědomuji, co jsem provedl. Vzal jsem za to osobní zodpovědnost a proto jsem vystoupil na půdě Poslanecké sněmovny a vzdal jsem se poslaneckého mandátu, který jsem si tvrdě odpracoval. Pevně věřím, že ty výsledky jsou za mnou znát. To mě samozřejmě neomlouvá,” je přesvědčený.

Z vedení NSA odcházet nehodlá

Kvůli teplickému večírku sice položil svůj poslanecký mandát, ve vedení Národní sportovní agentury ale plánuje zůstat. “Bylo by to pro mě asi velmi jednoduché, kdybych v této složité situaci funkci složil. Chtěl poděkovat všem, kteří mě podpořili, nebyly to jen větší svazy nebo asociace, dostal jsem dopisy i od malých klubů, zástupců měst, se kterými jsme v posledních letech velmi intenzivně spolupracovali. Já jsem připraven bojovat. Bojovat za ten projekt, který jsme pro sport vytvořili,” vyjádřil se.

Hnilička je přesvědčený, že za ním v agentuře zůstal kus dobře odvedené práce. “My jsme zlepšili podmínky ve všech možných směrech. Nastavili jsme programy tak, aby byly opravdu transparentní, poprali jsme se s rejstříkem, ve spolupráci se sportovními organizacemi, což bylo opravdu spousta práce, jsme nastavili prostředí, které je pro sport řekněme mnohem uživatelsky příjemnější, když jsme ještě měli možnost, objeli jsme republiku, pravidelně jsme informovali o tom, co chystáme,” vyjmenoval v rozhovoru, na co je ve své práci pyšný.

NSA se se mnou v čele za sport opravdu pere

“Celou dobu jsme intenzivně komunikovali s prostředím a já pevně věřím, že i to je důvod, proč mi v této těžké situaci vyjádřili podporu, protože Národní sportovní agentura v čele se mnou se za sport opravdu pere, pere se za rozvolnění opatření, méně či více úspěšně, ale konečně tady má sport svoji instituci, o kterou se může opřít a má svoji rozpočtovou kapitolu,” pochvaluje si.

Poslechněte si celý rozhovor:

 

Zprávy - další články

Doporučujeme