Ministr zahraničí USA si vyjel v Alpách na kole. Výsledek – zlomená noha a transport vrtulníkem!

1. června 2015·Zprávy·Redakce

Pořádné těžkosti způsobila americké diplomacii vášeň pro cyklistiku jejich šéfa Johna Kerryho. Ministr zahraničí USA měl v neděli na kole při vyjížďce v Alpách nehodu, při které si zlomil nohu!

Kerry je vášnivým cyklistou a vyjížďky během svých diplomatických misí běžně podniká. Tak tomu bylo i nyní při pobytu ve Švýcarsku, kde se v sobotu v Ženevě sešel se svým íránským protějškem. Tentokrát se mu ale jeho záliba vymstila. Podle agentury AFP spadl po nárazu do obrubníku u městečka Scionzier v Horním Savojsku, které se Švýcarskem hraničí.

Přímo na místě Kerryho ošetřil zdravotník, který byl součástí ministrova doprovodu. Poté jej do 30 kilometrů vzdálené Ženevy přepravil vrtulník s podezřením na zlomeninu pravé nohy. To se pak i potvrdilo, rentgenové vyšetření na prestižní klinice ukázalo zlomeninu stehenní kosti.

V důsledku zranění Kerry zrušil nadcházející pracovní program a oznámil, že se kvůli léčbě vrátí do Spojených států. Původně měl odletět do Španělska a poté měl dva dny pobývat v Paříži na mezinárodní konferenci o boji proti radikálům z organizace Islámský stát.

Zprávy - další články

Doporučujeme