Ministryně Šlechtová terčem kritiky. Vyfotila svého psa na památníku vojáka

15. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) se stala terčem kritiky kvůli fotografii, kterou zveřejnila na svém Instagramu. Na památníku neznámého vojáka na Vítkově totiž vyfotografovala svého pózujícího pudla.

Jsem hrdá na svou zemi. Miluji svého psa,” uvedla na svém Instagramu Šlechtová. Netušila ovšem, že její příspěvek spustí vlnu kritiky. Vesměs se lidé shodují, že nechat pózovat psa na památníku je neuctivé. Jiní připomínají, že vstup psů na plochu památníku je zakázán. Ministryně poté příspěvek smazala.

Zdroj: Reprofoto (Instagram Karly Šlechtové)

Po několika odsuzujících příspěvcích od uživatelů sociálních sítí se Šlechtová omluvila přes svůj twitterový účet. “Fotka u věnce starého týden před oslavami výročí samozřejmě nebyla myšlena zle. V každém případě se omlouvám,” uvedla ministryně.

V reakci na její omluvu se ministryně zastal uživatel, který napsal, že pejskaři ji chápou. Na to však reagoval zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize František Lutonský: “Ale venčit psa na hrobu neznámého vojína (a ještě se tím chlubit na sítích), by nenapadlo ani mé školou povinné děti…,” doplnil.

Zprávy - další články

Doporučujeme