Mladík surově odhodil romskou ženu a udeřil ji pěstí, tvrdí nová svědkyně rvačky v Dubí

13. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Facebook (Koupaliště Dubí, David Kovář)

25letý David, jenž se zastal ženy na koupališti v Dubí na Teplicku, podle nového svědectví není takový hrdina, jak se myslelo. Nové svědectví totiž naznačuje, že on uhodil obviněnou ženu jako první.

Podle nového svědectví totiž paní Vladěna, která v bazénu chytla cizí dítě za ruce a vynadala mu, že se ostatní děti topit nemají, byla velmi agresivní a hádku začala ona. “Ta paní chytla mé dítě za ramena, začala s ním třást a křičet ‚už tě mám plné zuby, už mě sereš‘ a hodila s ním, jak s kusem hadru, do bazénku,” uvedla pro server Romea.cz svědkyně Lucie.

Když matka dítěte viděla v bazénku, jak paní Vladěna s jejím synem zachází, přistoupila k ní. “Paní nám ale začala nadávat. Mojí kamarádce vyhrožovala, že jí dá přes pí… Vzala jsem své dítě, které bylo v šoku, a odešla jsem zpět na deku,” popsala situaci ze svého úhlu pohledu.

Poté se ji zastala kamarádka, mimochodem policií obviněná z výtržnictví, jež měla paní Vladěnu začít bít, která se po slovních útocích na ženu vrhla.

V tu chvíli měl přiběhnout 25letý David, jenž se měl paní Vladěny zastat a dostat co proto od skupiny sedmi romských občanů. Jenže podle nového svědectví tomu tak nebylo. On tu Romku praštil a odhodil a ona upadla. Pak už tam byl obrovský zmatek a křik. Lidé začali skákat do bazénu pro své děti,” zpochybnila hrdinství mladíka Lucie.

Další, nové svědectví navíc dementuje skutečnost, že by na Davida zaútočila skupinka Romů. “První zaútočil David M., který vběhl do bazénu a surově odhodil romskou ženu, která se v bazénku prala s českou ženou, a udeřil ji pěstí,”  uvedla nová svědkyně, podle které se do rvačky zapojil jen bratr napadené Romky.

Ten incident byl podle mě naprosto zbytečný, vůbec se to nemuselo stát, kdyby česká maminka neprovokovala, nebyla sprostá a vulgární,” je přesvědčená Lucie.

Ačkoli policie prozatím vyloučila, že by se jednalo o rasový motiv, obvinila romskou ženu z výtržnictví. Hrozí jí až tři roky vězení. Případ se však dále vyšetřuje.

Zprávy - další články

Doporučujeme