Mladík závodil se sanitkou, která převážela novorozeně v inkubátoru! Případem se zabývá policie

27. května 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ilustrační fotografie

Nebezpečný incident se odehrál v Plzeňském kraji, kde mladík v černém voze předjížděl sanitku se zapnutými majáky a smál se tomu. Jak se zjistilo, v sanitce v tu dobu převáželi dítě v inkubátoru z domažlické nemocnice do té plzeňské. Případem s bude zabývat policie.

Dojelo nás černé Audi s plzeňskou RZ, já jel v tu chvíli se zapnutými majáky velmi rychle, přesto nás Audi několikrát předjelo, minimálně dvakrát na plné čáře. Pak někde počkal, vyjel, znovu nás předjel a pak odbočil někam doleva. Bylo to v úseku mezi Domažlicemi a Semošicemi a vysloveně si s námi hrál,” uvedl řidič sanitky pro server krimi-plzen.cz.

Šofér rovněž potvrdil, že spolu se sestrou a lékařkou převáželi právě narozené dítě v inkubátoru. “My vezli toho nemocného novorozence, starého jen pár hodin, to je strašně křehoučký človíček a on nás takto předjížděl ve veliké rychlosti. Riskoval nejen svůj život, ale hlavně život toho malinkatého človíčka v inkubátoru!” doplnil řidič s tím, že jej mladistvý šofér předjel, i když na semaforu svítila červená. “Pak nás nechal ho předjet, znovu vyrazil, zase s námi závodil a zase nás předjel,” dodal.

Věc byla předána plzeňským policistům, kteří dostali k dispozici i kopii videa a snímky z obrazovky z instagramu mladíka, jenž svou nebezpečnou jízdu na sociální síti zveřejnil. “Ti věc postoupí místně příslušným kolegům z Domažlic. Už proběhly nějaké úkony, co se týká výslechu,” uvedla pro server domacinoviny.cz policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Zprávy - další články

Doporučujeme