Mladší z Bidenových ovčáků znovu kousl člověka

1. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·ČTK

Psi Major a Champ (Foto: Twitter Charalanahzard)

Mladší z německých ovčáků amerického prezidenta Joea Bidena znovu lehce kousl člověka. Jde o už druhý podobný incident v tomto měsíci a pes jménem Major kvůli prvnímu případu prošel dodatečným výcvikem.

Mluvčí prezidentovy ženy Michael LaRosa dnes řekl, že Major při pondělní procházce lehce kousl člověka. Prohlédli ho členové zdravotnického týmu Bílého domu a dotyčný se mohl bez zranění vrátit ke své práci.

LaRosa řekl, že se Major stále přizpůsobuje novému prostředí. Do Bílého domu se vrátil stejně jako druhý pes manželů Bidenových Champ minulý týden z prezidentova domovského státu Delaware, kam byli oba odvezeni po prvním incidentu. Major 8. března kousl člena tajné služby a způsobil mu lehké zranění. Biden tehdy v jednom rozhovoru řekl, že je Major hodný pes. Incident popsal tak, že Major spatřil dva neznámé a pohybující se lidi a začal bránit. Tvrdil, že 85 procent lidí v Bílém domě má psa rádo. Prezident tehdy také popřel, že byli oba psi odvezeni do Wilmingtonu kvůli tomuto incidentu. Řekl, že důvodem byla nepřítomnost Bidenových ve Washingtonu.

Oba psi se do hlavního města vrátili 21. března. Mluvčí Bílého domu Jen Psakiová řekla, že se psi budou častěji přesouvat do Delaware stejně jako to dělají Joe a Jill Bidenovi. Velikonoce má prezident strávit v marylandském sídle prezidentů Camp David.

Majora Biden adoptoval v roce 2018, dvanáctiletý Champ je na Washington zvyklý, rodina ho koupila jako štěně v roce 2008, kdy byl Biden zvolen jako viceprezident prezidenta Baracka Obamy.

Zprávy - další články

Doporučujeme