Mrtvá těla Kramných ohledávala delegátka, egyptský detektiv měl ramadán!

11. září 2015·Zprávy·Redakce

Vzhledem k dalšímu projednávání případu dvou mrtvých Češek v Egyptě vyplouvají na povrch další podivné detaily. Jako to, že mrtvá těla prohledávala jako první delegátka cestovní kanceláře!

Delegátku cestovní kanceláře Alžbětu Cupalovou na místo přivolali pracovníci hotelu ještě v noci krátce po nálezu těl. S Kramným odešla na kliniku, telefonovala s jeho matkou a s pracovníkem pojišťovny. Když pak ráno do hotelu dorazil egyptský detektiv, obrátil se na ní s nezvyklou prosbou.

“Stalo se to v době ramadánu. Požádal mě proto, abych těla ohledala já. Udělala jsem to,” uvedla dnes Cupalová před Krajským soudem v Ostravě. Pak soudu popsala, jak vešla do hotelového pokoje, kde na postelích viděla těla přikrytá prostěradly. Pod ně nahlédla. Vše pak venku popsala policistovi. Později se musela dívat i na fotografie těl.

Na lavici obžalovaných sedí manžel a otec mrtvých Češek Petr Kramný. Jeho žena s dcerou zemřely koncem předloňského července v hotelu v Hurgadě, kde rodina trávila dovolenou. Média původně spekulovala o tom, že ženy byly otráveny, posléze se objevily informace, že je možná zabil elektrický proud. Moravskoslezští policisté Kramného obvinili z vraždy loni v únoru. Hrozí mu výjimečný trest.

Zprávy - další články

Doporučujeme