MS v hokeji bude bez Jágra, nebude osloven, potvrdil Ručinský. Hokejisty by měl posílit Voráček

9. dubna 2017·Zprávy·Redakce

Do přípravy hokejové reprezentace na květnové mistrovství světa by se měla zapojit šestice hráčů ze zámoří. Vedení národního týmu potvrdili zájem startovat na nadcházející akci brankář Petr Mrázek z Detroitu, obránci Radko Gudas z Philadelphie, Jakub Kindl z Floridy a Jan Košťálek z Manitoby a útočníci Jakub Voráček z Philadelphie s Pavlem Zachou z New Jersey. Všichni musejí ještě absolvovat povinné výstupní lékařské prohlídky ve svých klubech.

“Se všemi jsme mluvili, a pokud bude vše v pořádku, tak by měli dorazit,” řekl generální manažer reprezentace Martin Ručinský na dnešním srazu národního týmu v Praze. Zároveň potvrdil, že vedení týmu neplánuje oslovit Jaromíra Jágra, který po MS v roce 2015 ohlásil konec reprezentační kariéry. “Všichni víme, že Jarda už před Světovým pohárem svoji reprezentační kariéru uzavřel, a tím to padlo. Dál jsme ho neoslovovali,” vysvětlil.

Většina z šestice hráčů by podle Ručinského měla do Česka přicestovat kolem 18. dubna, Voráček o týden později a Košťálek, jenž jako jediný z hráčů působí v nižší AHL, již příští týden.

Zatímco Mrázek, Gudas nebo Voráček mají v případě svého příjezdu prakticky jisté místo v týmu, další si budou muset nominaci vybojovat v přípravných zápasech. To bude případ zejména dvaadvacetiletého Košťálka, někdejšího juniorského reprezentanta.

“Nějaké hráče potřebujeme vidět a i tak jsme s nimi mluvili. Všichni mají chuť se o místo poprat. Přijedou, odehrají zápasy a uvidíme,” uvedl Ručinský, jenž přiznal, že se jedná i o příjezdu Vojtěcha Mozíka působícího na farmě New Jersey.

Zdravotní stav podle všeho vyřadil ze hry o MS brankáře Michala Neuvirtha z Philadelphie, jenž před nedávnem zkolaboval před zápasem NHL a od té doby nehraje. “Momentálně nemáme informace o jeho zdravotním stavu, ale nejdůležitější je, aby se dal dohromady. Aby se zjistilo, co se stalo,” řekl Ručinský.

Omluvili se i Radim Vrbata z Arizony nebo Aleš Hemský z Dallasu. Jeho klubový spoluhráč Radek Faksa je bez smlouvy stejně jako dvojice z Tampy Ondřej Palát, Andrej Šustr. I v jejich případě tak reprezentační kouč Josef Jandač počítá s tím, že pro MS nebudou k dispozici.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme