Münsterský incident má dvě oběti, třetím mrtvým je řidič dodávky

8. dubna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter / Vin Vars

Tragédie v německém Münsteru, kdy řidič dodávky najel do lidí sedících na zahrádce restaurace, má podle německého ministerstva vnitra celkem tři mrtvé. Krátce po incidentu se původně hovořilo o čtyřech obětech. Čim prý nemá spojitost s islámským terorismem.

Najetí dodávky do zahrádky restaurace v západoněmeckém Münsteru si v sobotu vyžádalo dvě oběti. S řidičem, který po činu spáchal sebevraždu, si incident vyžádal dohromady tři mrtvé. Novináře o tom v sobotu večer informoval ministr vnitra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Herbert Reul. Původně policie hovořila o dohromady čtyřech mrtvých. Reul rovněž potvrdil, že čin podle všeho nemá spojitost s islamistickým extremismem.

Reul řekl, že při dnešní události zahynuly dvě oběti a pachatel. “Dohromady jsou to tři,” potvrdil počet mrtvých. Policie dosud hovořila o čtyřech mrtvých a 20 zraněných.

Reul rovněž potvrdil informace médií, že za volantem seděl německý občan. Nic v tuto chvíli nenasvědčuje islamistickému pozadí činu, řekl regionální politik. Dodal ale, že vyšetřování je vedeno všemi směry.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme