Muž děsil své okolí. Bičoval se opaskem a recitoval o ďáblovi

11. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Policie ČR (Twitter)

V sobotu odpoledne si kolemjdoucí v Benešově ulici v Brně všimli nevyzpytatelného chování člověka, který prý ohrožoval své okolí.

Strážníci už při příjezdu viděli, jak se pětatřicetiletý muž švihá opaskem do těla. Naznačoval i údery směrem k ostatním chodcům, stojícím automobilům a parkovacímu automatu. Hlídka k němu přiběhla a vyzvala ho, aby se zklidnil. Muž nejprve poslechl, jenomže po chvíli se znovu přestal ovládat a probouzela se v něm agresivita. Byl velmi neklidný a prudké pohyby doprovázel citacemi z bible i verši na oslavu ďábla.

Strážníci se ho trpělivě snažili mírnit a zjistit, jestli není pod vlivem léků. Ve chvíli, kdy se na jednoho z nich pokusil zaútočit a vykřikl „já jsem voják, na mě nemáš“, jim ovšem nezbylo nic jiného než použít donucovací prostředky. Zdravotníkům potom asistovali při převozu do nemocnice.

Lékařka muži ošetřila drobné oděrky, které si způsobil sám opaskem. Vzhledem k tomu, že dechová zkouška prokázala bezmála tři promile alkoholu v dechu, nechali ho strážníci odvézt na záchytnou stanici.

Zdroj: Policie ČR

Zprávy - další články

Doporučujeme