Muž, jehož v Brně někdo postřelil, je ve stabilizovaném stavu

23. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Muž, který v úterý odpoledne se střelným zraněním skončil ve Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, je mimo ohrožení života. Je po operaci, jeho stav je stabilizovaný, řekla ve středu ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Při střelbě v bytě na Palackého třídě v Brně jeden člověk zemřel, druhý byl vážně zraněný.

“Pacient byl u nás operovaný, utrpěl střelné zranění nohy. Momentálně je stabilizovaný a je mimo ohrožení života,” řekla mluvčí.

Policie případ dál vyšetřuje, zatím neposkytla nové informace. Mluvčí Pavel Šváb dnes ČTK řekl, že platí, že žádné nebezpečí nehrozí, zbraň policie zajistila.

Informaci o střelném poranění policie dostala v úterý po 15:00, místo ohledávala. “Na místě jsme ošetřili muže, po poskytnutí přednemocniční péče jsme jej převezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny. Jednalo se o středně těžké poranění. Dále byla na místě jedna osoba, která zemřela ještě před naším příjezdem, nemohli jsme jí nijak pomoci,” řekla v úterý ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Pohlaví ani věk mrtvého člověka policie neuvedla, podle některých médií šlo o ženu. Střelbě údajně předcházela hádka.

Městská část Královo Pole, kde se neštěstí stalo, je oblíbenou obytnou čtvrtí. Sousedí s centrem města, do nějž je velmi dobré dopravní spojení, a zároveň je klidná a vybavená obchody, školami i parky.

Na jihu Moravy policisté naposledy zasahovali u střelby 24. května. Do té doby bezúhonný obyvatel Dražůvek na Hodonínsku zastřelil místostarostu doprovázejícího policisty, kteří přicházeli řešit sousedský spor. Střelce pak policisté našli v jeho domě mrtvého.

Zprávy - další články

Doporučujeme