Muž, který v Bangladéši hrozil únosem letadla, nebyl ozbrojen

25. února 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Al Jazeera English/twitter

Bangladéšan, který v neděli ohrožoval letadlo mířící z Dháky do Dubaje, u sebe neměl pravou zbraň, ale pouze hračku. Nenašly se u něj ani žádné výbušniny. Oznámila to v pondělí bangladéšská policie. Podle nedělních informací chtěl muž letadlo unést a hrozil střelnou zbraní. Při policejním zásahu byl smrtelně postřelen. Podle pondělního policejního oznámení se nikomu ze 148 lidí na palubě nic nestalo.

Policie vyšetřuje, jak se muži podařilo vůbec na palubu boeingu dostat. Posádka nouzově přistála v bangladéšském městě Čitágáon, kde pak zasáhlo policejní komando.

Pistole, kterou měl u sebe, byla dětská hračka. Neměl žádnou bombu. Zdálo se, že byl duševně nevyrovnaný. Měl prý problémy s manželkou a chtěl mluvit s premiérkou. Vyšetřování pokračuje. Zatím nechceme dělat závěry,” sdělil v pondělí policejní komisař z Čitágáonu Kusum Devan.

Najím Hasan z úřadu civilního letectví řekl, že je záhadou, jak se muži podařilo dostat se do letadla. Prohlásil, že všichni pasažéři jsou před nástupem do letadla prohledáni, takže není jasné, jak mohl muž s pistolí do letadla nastoupit.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme