Muž, který v Německu najel do lidí, po sobě zanechal dopis

9. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Twitter/Josh Caplan

Němec, který v sobotu v centru Münsteru najel do skupiny lidí, po sobě zanechal dopis, v němž píše mimo jiné o lidech, kteří mu v životě ublížili. Informoval o tom deník Süddeutsche Zeitung. Osmačtyřicetiletého muže, který autem zabil dvě osoby a poté se zastřelil, zřejmě k činu vedly psychické problémy.

Jens R. v osmnáctistránkovém psaní, které má datum 29. března, podrobně líčí například zážitky z dětství, jež vnímal jako ponižující a jež podle něj mohly za to, že měl vážné problémy. Zabývá se konflikty s rodiči, pocity viny, nervovými problémy a častými zhrouceními. Řeč je také o výbuších agresivity, poruchách chování či o údajně nepovedené operaci, z níž vinil lékaře.

Při pátrání po možných příčinách sobotního incidentu, při němž zranění utrpělo kolem 20 lidí, se přišlo také na to, že Jense R. v letech 2015 a 2016 několikrát vyšetřovala policie, a to kvůli vyhrožování, poškození cizí věci, útěku z místa nehody a podvodu. Všechna řízení byla ale zastavena.

I přes tyto poznatky případ nadále provází řada nejasností. Znám není přesný motiv činu Jense R., ani to, odkud vzal zbraň, kterou se zastřelil. Zbrojní průkaz totiž neměl. Policisté se i proto při vyšetřování chtějí zaměřit především na to, jak a kde muž trávil své poslední týdny.

Dva lidé jsou po incidentu nadále v ohrožení života.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme