Muž močil z mostu na loď, čtyři lidé museli na kliniku

23. června 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Zásah hasičů, několik zraněných, z nichž čtyři skončili v nemocnici, a veřejné pobouření vyvolal v Berlíně muž, který se rozhodl vymočit z mostu do řeky Sprévy. Ve stejné chvíli ale pod mostem proplouvala výletní loď s turisty, kteří se při snaze uniknout zranili o mostní konstrukci. Na twitteru o tom informovali berlínští hasiči.

Incident se stal v pátek u Jannowitzova mostu. Pokud pod ním proplouvají větší výletní lodě s otevřenou patrovou palubou, musí cestující z bezpečnostních důvodů sedět.

Tak tomu bylo i nyní, když ale pasažéři zjistili, že na ně z mostu někdo močí, ze sedadel vyskočili, čímž se o ocelovou konstrukci mostu zranili. Na pomoc turistům bylo vysláno 16 hasičů, v nemocnici s tržnými ránami nakonec skončili tři ženy a jeden muž. Muž, který si z mostu ulevil, podle dnešní zprávy berlínského listu B.Z. utekl.

Na internetu vyvolala tweet berlínských hasičů mezi veřejností údiv a znechucení. Část uživatelů se zároveň přiznala, že je to pobavilo. “Smál jsem se asi více, než jsem měl,” napsal jeden z nich. Další k tomu poznamenali, že událost je jen důkazem rázovitosti německé metropole.

Zprávy - další články

Doporučujeme