Muž našel na půdě granát. Zabalený v čepici ho vezl městskou hromadnou dopravou

23. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock a se souhlasem Policie ČR)

Muž z v Plzni vystrašil řidiče plzeňské MHD k smrti. Starší muž objevil na půdě ruční granát a rozhodl se ho dopravit na policejní stanici za pomocí městské hromadné dopravy. Během cesty se s ním pochlubil řidiči a ten následně přivolal policii. O případu informovala plzeňská policie na svých stránkách.

Muž našel podle policie americký ruční granát na půdě svého domu. Nejprve si myslel, že jde a atrapu a tak si ho chtěl ponechat. Nakonec si to ale rozmyslel a rozhodl se ho osobně odevzdat.

Granát si uschoval do čepice a nasedl do MHD směrem Plzeň městská část Slovany. Na náměstí Milady Horákové oslovil řidiče autobusu s prosbou, zda by mu nepůjčil mobilní telefon, protože potřebuje zavolat policii,”  uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Vyděšený řidič okamžitě na situaci zareagoval a zavolal na linku 158.

Na místo přijel pyrotechnik, který granát odvezl k následné likvidaci. Přesto policie vyzývá, aby lidé s výbušninou nikdy nemanipulovali a už vůbec ji sami nepřeváželi. Pokud kdekoliv naleznete jakoukoliv munici či výbušninu, v žádném případě s ní nemanipulujte, místo nálezu podle možností zajistěte a ihned kontaktujte policii, dodala mluvčí.

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme