Muž odložil uprostřed února miminko na ulici: Pátrá po něm policie

25. února 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Kamery v Číně zachytily otřesný případ. Muž, zřejmě otec miminka, odložil novorozeně v mrazivém únoru přímo na ulici. Aby toho nebylo málo, rozhodl se tak učinit uprostřed noci. Drobeček je naštěstí v pořádku. Po muži teď pátrá policie.

Ačkoliv by některé páry daly všechno, co mají, výměnou za miminko, jiné o své potomky nestojí. Tento muž, který je pravděpodobně otcem malého novorozeněte, se rozhodl zbavit miminka obzvlášť zarážejícím způsobem. Přímo na svatého Valentýna ho asi dvě hodiny po půlnoci odnesl do ulic. Navzdory tomu, že teploty nebyly pro novorozeně nijak příznivé, dítě odložil na zem a utekl pryč.

K případu došlo na severovýchodě Číny nedaleko Ruska, ve městě Ťia-mu-s’i. Noční teploty v únoru tam mohou dosahovat i -20°C! Naštěstí pro drobečka se na místě rychle objevili lidé, kteří dítě našli a zachránili. Ošetřili ho a zjistili, že se jedná o zcela zdravého chlapce.

Sexuální výchova v Číně je značně omezená, a proto podobné případy nejsou ojedinělé. Země má navíc velmi přísnou politiku, která znevýhodňuje lidi narozené mimo manželství a neposkytuje mladým rodičům žádnou podporu. Mladé dívky tak občas zavraždí vlastní dítě ihned po narození, protože jsou přesvědčené, že by se o ně nebyly schopné postarat. V tomto případě měl malý chlapeček alespoň štěstí v neštěstí. V současnosti o něj pečují ošetřovatelé v ústavu pro opuštěné děti, ohledně pravděpodobného otce však zatím policie žádné stopy nemá.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme