Muž prosil o pomoc před manželkou a dcerou. Ženy ale napadly i policisty!

14. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Až tři roky vězení hrozí 52leté ženě a její 20leté dceři za napadení policejní hlídky. Tu si ve městě Laziska Górne na jihu Polska přivolal na svou ochranu vystrašený padesátník v obavě před výpraskem od opilých žen.

“Když policisté dorazili na místo, otevřela jim mladá žena. Když ji požádali o občanský průkaz, propadla záchvatu zuřivosti. Vrhla se na policisty pěstmi, pak se přidala i její matka,” vylíčila televize TVN 24. Policistům se nicméně podařilo obě ženy zvládnout a odvézt do policejní cely, kde jim naměřili 2,5 promile alkoholu v krvi.

Po vystřízlivění zkroušené ženy nedokázaly své chování vysvětlit a ujišťovaly, že se svému otci a muži omluví. Ještě ale není jasné, zda se jejich obvinění nerozšíří. Policie totiž na ochranu 56letého muže nezasahovala poprvé, dokonce má tzv. modrou kartu pro oběti domácího násilí. To je v Polsku rozšířeno ve všech vrstvách, zažila je alespoň jednou každá osmá žena a pachateli jsou z 98 procent muži. 

Poslední dobou ale podle TVN 24 Polky v pití alkoholu své protějšky rychle dohánějí. Situaci prý ilustruje nehoda ze začátku minulého týdne ve slezském městě Bielsko-Biala, kde opilá 75letá žena usedla za volant a div nevrazila do auta s policejním náčelníkem. Ten se jí pokoušel odebrat klíčky od auta, ale stařenka se nevzdala a ujížděla, dokud nenarazila do vrat. 

ČTK/Jirka G. Novák

Zprávy - další články

Doporučujeme