Muž s vlasy jasnějšími než slunce podlehl zákeřné nemoci. Představitel Gunthera z Přátel v neděli zemřel

25. října 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

James Michael Tyler (Foto ČTK)

Fanoušky seriálu Přátelé zasáhla smutná zpráva. V neděli ráno podlehla zákeřné nemoci jedna z vedlejších postav celého příběhu. Gunther z kavárny, který byl po celých deset sezón beznadějně zamilovaný do Rachel, už žádné kafe neudělá. James Michael Tyler, který muže se zářivě žlutými vlasy ztvárnil, bojoval s rakovinou prostaty. Smutnou zprávu oznámila stanice BBC.

“Až si budu dávat v kavárně kafe nebo uvidím chlapa s vlasy světlejšími než slunce, vzpomenu si na tebe,” řekla Rachel v úplně posledním díle Guntherovi, když jí konečně vyznal lásku. James Michael Tyler sice nepatřil k hlavní šestici přátel, objevil se ale ve 150 epizodách a stal se tak nejobjevovanější vedlejší postavou.

Během odvysílání speciální epizody Přátelé: Zase spolu se James objevil nikoliv osobně, ale pouze přes online, aby mohl pozdravit všechny fanoušky a tvůrce seriálu, kteří se sešli v rámci natáčení tohoto vzpomínkového dílu. V té době už znal svůj osud a diagnózu, ale nechtěl do natáčení vnést smutek, a tak pravda o jeho zdravotním stavu vyšla až po odvysílání.

V roce 2018 lékaři Tylerovi diagnostikovali pokročilou rakovinu prostaty. Nemoc se mu později rozšířila i do kostí. Jeho manažer připomněl, že Tyler se ve snaze pomoci co nejvíce lidem nebál svůj příběh zveřejnit a přesvědčoval muže, aby již od 40 let podstupovali krevní test, který může rakovinu prostaty odhalit.

Nemoci podlehl v neděli ráno v poklidu ve svém domě v Los Angeles. Podle stanice BBC to oznámil jeho manažer.


Zprávy - další články

Doporučujeme