Muž se chystá do kosmu, aby dokázal placatost Země. Postavil si vlastní raketu

27. listopadu 2017·Zprávy·Redakce

Američan se chystá do kosmu, aby dokázal plochost Země. FOTO: madmikehughes.com

Američan Mike Hughes, který nevěří v kulatost planety Země a který se svůj názor rozhodl dokázat vlastním výzkumem, musel o víkendu odložit start své po domácku vyrobené rakety. Úřady mu totiž nepovolily k pokusu v Mohavské poušti využít pozemky ve veřejném vlastnictví, Hughes proto někdy v tomto týdnu odstartuje ze soukromého pozemku, napsal portál Science Alert.

“Tohle se stane pokaždé, když musíte něco řešit s federálními úřady,” řekl Hughes ke zmařenému plánu. Ten původně počítal se sobotním startem, který by se ale i tak zřejmě musel zrušit kvůli technickým potížím s motorem.

“Nepředpokládám, že to bude dříve než v úterý,” uvedl Hughes k novému termínu startu. Vysvětlil, že příprava odpalovací rampy a rakety trvá tři dny.

Hughes chce v raketě, která je poháněna párou, vyletět do výšky asi 500 metrů. V pozdějších fázích výzkumu, které zahrnují i let balonem, se chce postupně dostat až do vesmíru, odkud hodlá pořídit fotografie obzoru. Věří, že jeho fotky jasně prokážou plochost Země. Všechny snímky, které ukazují zakřivení planety, považuje za upravené. Nepřesvědčila ho ani svědectví astronautů, o jejich zapojení do celosvětové konspirace nepochybuje.

“John Glenn a Neil Armstrong jsou svobodní zednáři. Jakmile tohle pochopíte, odhalíte původ podvodu,” vysvětlil. Glenn byl prvním Američanem, který se dostal na oběžnou dráhu kolem Země, Američan Armstrong byl prvním člověkem, který vstoupil na povrch Měsíce.

Jedenašedesátiletý Hughes mimo jiné prohlásil, že nevěří ani ve vědu, kterou považuje srovnatelnou se scifi. Aerodynamiku a další zákonitosti souvisejí s letem včetně významu tahu motorů či velikosti trysek jako vědu nevidí, ale chápe je jen jako vzorec pro správnou funkčnost.

Hughes tvrdí, že na svůj raketový projekt dosud vynaložil asi 20.000 dolarů (426.000 korun). Raketu postavil z částí, které našel v kovošrotu, odpalovací rampu pak vyrobil z karavanu. Svůj první raketový let, při kterém byl zraněn, si odbyl v roce 2014 v Arizoně, tehdy překonal vzdálenost asi 400 metrů. Nyní se Hughes pokusí urazit vzdálenost čtyřikrát delší a očekává, že raketa dosáhne rychlosti až 800 kilometrů v hodině.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme