Muž se v Hranicích pokusil přepadnout obchod: Nakonec odevzdal zbraň i doklady a počkal na policii

25. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Podivný případ museli policisté řešit ve středu večer v Hranicích. Cizinec s plynovou pistolí se tam nejprve pokusil přepadnout prodejnu s občerstvením, nakonec však prodavači předal svou zbraň i občanský průkaz, omluvil se a počkal na policii.

K incidentu došlo ve středu 20. února večer. Cizinec (28) s černým tričkem s vystřiženými průzory pro oči nataženým přes obličej tam vstoupil do obchodu s občerstvením na třídě 1. máje. Přistoupil k prodavači a začal ho ohrožovat plynovou pistolí. Tvrdil, že jde o přepadení a že od muže požaduje peníze.

“Obsluhující muž však jeho požadavku nerozuměl, protože se jednalo o cizince, proto nijak nereagoval,”uvedla na policejním zpravodajském webu Týdeník policie mluvčí Miluše Zajícová.

V ten moment však muž zjistil, že ve se ve vedlejší místnosti nachází hosté. To zcela změnilo jeho chování. “Prodavači se začal omlouvat, že to byl vtip. Dal mu svoji občanku i pistoli, kterou ho prvně ohrožoval a pak z prodejny odešel. Jeden z hostů ho oslovil a řekl, aby se vrátil zpátky a to taky udělal,” uvedla mluvčí.

Pachatel následně počkal do příjezdu policistů a nechal se odvézt na služebnu. Protože měl v krvi 2,14 promile, odvezli ho vyšetřovatelé na záchytku a k výslechu došlo až ve čtvrtek. Nyní mu hrozí až 10 let vězení za loupež.

Zprávy - další články

Doporučujeme