Muž spadl u Macochy ze 30 metrů a strhl s sebou další dva turisty. Musel pro něj vrtulník

26. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Tři lidé se dnes zranili v Moravském krasu na Blanensku při výpravě do jeskyně Lopač, která není přístupná veřejnosti. Jeden z mužů spadl ze značné výšky z žebříku a strhl s sebou další členy výpravy.

Hasiči zrovna měli nedaleko speleologické cvičení, takže na místě byli rychle a zraněné vytáhli, řekla mluvčí hasičů Pavla Pražáková. Neštěstí se stalo poblíž Ostrova u Macochy. Nejvážněji je zraněný muž, který spadl z žebříku zhruba z 30 metrů. Podle mluvčí záchranářů Hedviky Kropáčkové má střednětěžká zranění břicha. Jeho zranění ale mohou být rozsáhlejší.

“Byl přepraven vrtulníkem na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Bohunice,” uvedla Kropáčková. Pod mužem, který z žebříku spadl, byla zhruba v patnáctimetrové výšce mladá žena, která má otřes mozku a zranění břicha. Středně těžká zranění má i poslední zraněný. Nehoda se stala kolem poledne.

Jeskyně Lopač není veřejnosti přístupná. Ukrývá mimo jiné jedenáctimetrový vodopád. V Česku je více než 2000 objevených jeskyní, jejich skutečný počet může být ale až dvojnásobný.

ČTK/Jirka G. Novák

FOTO: Shutterstock

Zprávy - další články

Doporučujeme