Muž z Prostějovska nestíhal doručovat zásilky, tak si je nechával doma: Měl jich tam 150

6. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Zhruba 150 nedoručených zásilek objevili policisté v bytě třiadvacetiletého mladíka, který pracoval u doručovací společnosti. Muž uvedl, že jejich doručování nestíhal, a zásilky si proto nosil domů. Chtěl je prý doručit později, což se však již nestalo. Muži nyní hrozí v krajním případě až pět let vězení, informoval ČTK mluvčí prostějovské policie František Kořínek. V Olomouckém kraji nejde o ojedinělý případ, naposledy neotevřené dopisy a poukázky našli při třídění odpadu pracovníci firmy v Rapotíně na Šumpersku.

Muž je obviněn z porušení tajemství dopravovaných zpráv. Obviněný se tohoto skutku podle policie dopouštěl v červnu a červenci 2018, kdy jako zaměstnanec doručovací společnosti různým adresátům nedoručil téměř 150 zásilek.

“Muž se k činu přiznal a uvedl, že svou práci v rámci pracovní doby nestíhal, a proto si nedoručené zásilky nosil domů s úmyslem je doručit později,”uvedl policejní mluvčí. Zásilky však již v bytě zůstaly, muž nakonec dostal výpověď ze zaměstnání a krátce poté jej v těchto dnech kriminalisté obvinili, doplnil Kořínek.

Na konci ledna řešili podobný případ policisté na Šumpersku, kde skončily listovní zásilky v kontejneru na tříděný odpad. Nedoručila je na konci loňského roku adresátům pracovnice doručovací služby. Šlo o více než 90 nerozbalených zásilek – různých dopisů a poukázek.

Podobný případ vyšetřovali loni také prostějovští policisté, rozsah byl však podstatně větší. Tehdy šlo o osm pytlů nedoručených zásilek, které zůstaly v jednom z prostějovských bytů po předchozí nájemníci, která pracovala jako doručovatelka. Objevil je po jejím vystěhování majitel bytu. Podle policie se mezi nimi našlo i 112 otevřených zásilek. Bývalou doručovatelku policie vypátrala na Slovensku.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme