Muž zapálil auto svého kamaráda: Policie ho dopadla kvůli ohořelé bundě a vousům

10. března 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Se skutečně kuriózním případem si v pátek obratně poradili brněnští policisté. Nejmenovaný muž měl pocit, že jeho kamarád utrácí příliš mnoho peněz za automobil a tak vůz zapálil. Muži zákona ho ohořelého dopadli na útěku v zahrádkářské kolonii.

Nejmenovaný muž z Brna měl údajně pocit, že jeho přítel cpe příliš velké množství peněz do svého vozu. Aby svého kamaráda od podobného počínání zachránil, rozhodl se koupit kanystr benzinu a společně s dalším mužem vůz zapálit. Automobil ovšem vzplál nečekaně rychle. Pachateli ohořela bunda i vousy a tak se oba muži rozhodli z místa rychle  ujet.

Čarou přes rozpočet žhářům ovšem byla hlídka kriminalistů ze sedmého oddělení, která se shodou okolností nacházela nedaleko v rámci jiné akce. Té se rychle jedoucí řidič v oblasti zahrádkářské kolonie jevil právem podezřelý a proto se ho rozhodla zkontrolovat.

Zastavení muži se nejprve pokoušeli vymlouvat na kontrolování motorky a dolévání paliva, aby tak vysvětlili všudypřítomný zápach benzinu a ohořelé oblečení. V té době už ovšem k nedaleko hořícímu autu přijížděli hasiči a muži se nakonec oba přiznali. Hrozí jim obvinění z poškození cizí věci, celou částku už ale svému poškozenému kamarádovi splatili, takže možná vyváznou bez trestu.

Zprávy - další články

Doporučujeme