Muž na Domažlicku zapálil své vlastní auto, prý ho »s*alo«

1. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Když 29. prosince odpoledne zavolal kolemjdoucí policisty k hořícímu autu v Draženově na Domažlicku, zdálo se nejprve, že jde o vážnější dopravní nehodu. Nakonec šlo ovšem o skutečně bizarní případ. Ukázalo se totiž, že muž své Audi zapálil dobrovolně. Měl s ním prý jenom problémy!

Na policisty se ve čtvrtek kolem půl šesté odpoledne obrátil kolemjdoucí, který si všiml hořícího auta v obci Draženov. Od vozu viděl odcházet neznámého muže. Kolemjdoucí se domníval, že událost je zřejmě výsledkem nějaké dopravní nehody.

“Na konci obce Draženov policisté spatřili muže odpovídajícího popisu údajného řidiče. Muže ztotožnili jako osmadvacetiletého muže z Domažlic,” uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ten policistům sdělil, že auto je jeho. Nikam v něm ale necestoval. Zapálil ho prý zcela úmyslně. “Údajně proto, že ho sra.., stálo ho už mnoho peněz na opravách a pořád na něm něco nešlo. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce. Odborným měřením elektronickým přístrojem mu byla naměřena hodnota 1,51 promile alkoholu v krvi,” uvedla Brožová.

Muž byl následně převezen k vyšetření lékaři. “Škoda na vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Případ nyní šetří policisté Obvodního oddělení Domažlice,” uvedla mluvčí.

Zprávy - další články

Doporučujeme